بیوتکنولوژیستهای ایرانی به جنگ «شانکر مرکبات» میروند!
دکتر صاحبقدم لطفی در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر این که طرحها و پروژههای پژوهشگاه بر اساس اولویتهای شورای عتف و نیازهای سایر دستگاههای اجرایی انجام میشود، تصریح کرد: در حال حاضر چندین بخش در پژوهشگاه مشغول به فعالیت هستند که هر یک از آنها مجموعهای از گروهها را شامل میشوند.
وی افزود:از جمله بخشهای فعال در پژوهشگاه، بخش بیوتکنولوژی کشاورزی است که یکی از گروههای فعال در آن گروه «شانکر مرکبات» است و طی این پروژه بیماری شانکر از سه دیدگاه مولکولی، بیماری شناسی و روشهای مقاوم سازی در دست بررسی است.
وی طرح «شانکر مرکبات» را یک پروژه سه ساله توصیف کرد که حدود 1.5 سال از فعالیت آن میگذرد و نتایج نهایی طرح پس از اتمام اعلام میشود.

لطفی دیگر طرحهای مورد پژوهش در بخش بیوتکنولوژی کشاورزی را طرح «کلزای مقاوم به علفکش» عنوان کرد و گفت: «کلزا» از جمله گیاهانی است که از دانههای آن روغن نباتی گرفته میشود؛ اما از آنجا که علفهای هرز، محصول این گیاه را به شدت پایین میآورد، بنابراین طی پروژه ذکر شده تلاش میشود که با مقاوم سازی بر روی گیاه «کلزا» علاوه بر تولید محصول بیشتر، جلوی آفت و بیماری نیز گرفته شود.
به گفته وی، طرح «کلزای مقاوم به علفکش» در جهت تولید دانههای روغنی سالم و با مقیاس بالا از سال گذشته آغاز شده است و به مدت دو سال به طول میانجامد.

لطفی در خصوص فعالیت گروه «پسته» که یکی دیگر از گروههای زیر مجموعهی بخش بیوتکنولوژی کشاورزی پژوهشگاه است، گفت: این گروه طی سه سال فعالیت خود توانسته است با تکنولوژی کشت بافت از گونههای مقاوم به شوری و خشکی پسته نتایج خوبی به دست آورد.
به گفته وی، در حال حاضر پایههای مقاوم کشت بافت پسته شناسایی شدهاند و این کشت به بخشهای دیگر در حال تکثیر است.
ایسنا