آفت کش ها و افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون
نتایج بیش از ۱۰۰ مطالعه نشان می دهد كه قرار گرفتن در معرض آفت كش ها، علف كش ها و حلال ها با افزایش خطر ابتلا به پاركینسون به میزان ۸۰ درصد ارتباط دارد.
آفت كش شامل آن دسته از مواد شیمیایی است كه به برای نابود كردن و یا كنترل جمعیت انواع آفات از قبیل انواع حشرات، علف های هرز، قارچ های زیان آور و امثال آن تهیه و تولید می شوند.
در این مطالعه محققان ایتالیایی ۱۰۴ تحقیق را در زمینه قرار گرفتن در معرض
از بین برنده های علف هرز، قارچ ها، جوندگان و حلال ها و خطر ابتلا به
بیماری پاركینسون، تجزیه و تحلیل كردند.
در این مطالعات همچنین محل زندگی افراد، شغل آنها و آب آشامیدنی چاه ها مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج این بررسی كه در مجله Neurology منتشر شده است نشان داد؛ قرار
گرفتن در معرض میكروب كش ها ، علف كش ها و حلال ها خطر ابتلا به بیماری
پاركینسون را ۳۳ تا ۸۰ درصد افزایش می دهد.
با این حال محققان اعلام كردند كه آنها هنوز در مورد نوع قرار گرفتن در
معرض این آفت كش ها مانند استنشاق و یا جذب آنها از طرق پوست یا اسپری
آنها در هوا و خطر ابتلا به بیماری پاركینسون مطالعه نكرده اند.
البته محققان این مطالعه اعلام كردند: خطر ابتلا به پاركینسون با طول
مدت قرار گرفتن در معرض این آفت كش ها و اندازه دوز مصرفی افزایش می یابد.
منبع : ایرنا